sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Damissa kolmatta kertaa

Viime viikonloppuna olimme Amsterdamissa kolmatta kertaa. Syynä tähän oli porukoiden vierailu täällä meidän luona. Vanhemmat + Jaakko tulivat torstaina ensin Eindhoveniin ja täällä kotikaupungissa tutustuimme yliopistokampukseen ja käytiin all you can eat sushipaikassa syömässä. Sushi oli tosi hyvää ja maistettiin kaikenlaisia makeja, temakeja, rullia ja nigireitä. ( Hintaa tällä buffalla on 20€/hlö, joten varmasti mennään vielä uudestaan ;)











Turistilomailu jatkui perjantaina päivällä, jolloin lähdimme junalla damiin. Olimme ihan innoissamme tulevasta minilomasta (oli hyvä vaihtoehto tenttiin lukemiselle) ja pääsimme damissa yöpymään hotelliin (hotelliaamupalat, yei!!). Hotellimme oli Victoria vastapäätä rautatieasemaa. Aiemmilla reissuilla olimme ihailleet tätä rakennusta ulkoapäin ja se oli sisältäkin tosi hieno ja keskeisellä paikalla.



Me Villen kanssa toimittiin tällä reissuilla oppaina ja Amsterdam kaupunkina alkaakin olla meille aika tuttu. Naureskeltiin ajatukselle että damista tulee meidän Eiffel-torni täällä. (Vitsin takana on ystävämme Kiti joka kertoi omasta Pariisin vaihdostaan. Kuulemma hän joutui käymään niin monta kertaa Eiffelissä eri Suomi-vieraiden kanssa että lopulta kieltäytyi enää menemästä sinne.) 







Tällä kertaa näimme Anne Franckin talon, Ajax-kaupan ja I amsterdam kyltin (toista kertaa kaikki), mutta uutena tuli Amsterdamin kaupunginmuseo ja kanavaristeily. Amsterdamin kaupunginmuseo oli tosi hieno moderni museo. Monet videot pyöri siellä QR-koodi lapuilla ja museon sisältö oli todella interaktiivista. Museo koostui eri aikakausien osioista alkaen puupaaluista joille kaupunki on rakennettu päättyen osioon kannabiksesta ja red light districtistä.



Jaakko pyöräilysimulaattorissa


Kanavaristeily taasen oli pettymys. Oletimme että se on jotakin tajunnanräjäyttävää, mutta kyseessä olikin ylihinnoiteltu tunnin turistirysä, jossa ei nähnyt juurikaan mitään muita kuin taloja (joita näkee kävellenkin). Kaikenlisäksi paatti haisi ja ikkunat olivat niin likaiset että kuvatkin olivat aika suttuisia.



Ainoa kuva kanavaristeilyltä 

Äiti 50v illallinen
Uusi favourite mesta: Manneken pis ranet!


Hotellin aamupalan miniatyyripurnukat
Parasta reissussa oli sää ja se että näki porukoita. Ilma oli kylmä ja kuulas - aivan paras Amsterdam sää, eikä ihme kyllä satanut kertaakaan. Spesiaalitapahtumina reissulla oli äidin 50v. illallinen (rankan päivän jälkeen päädyimme syömään sen hotellihuoneessa), Jaakon elämän ensimmäinen cappuccino ja se, että opittiin arvostamaan ranskalaisia majoneesilla (paras kombo on nykyään ketsuppi ja majoneesi).
Nätti ja symppis kaupunki Amsterdam
t.Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti