keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Nikipedia: Maastricht

Viime lauantaina teimme päiväretken kuvankauniiseen Maastrichtiin. Kaupunki on Hollannin vanhin kaupunki ja siinä on paljon historiaa. Se on myös tunnettu sijainnistaan, kaupungin keskusta on kävelymatkan päästä Belgiasta ja pyöräilymatkan päässä Saksasta.



Ikäväksemme meille sattui sateinen päivä ja aamupäivä menikin varjon alla hytistessä. Kaupunkioppaanamme toimi entinen Maastrichtiläinen Nick (sama Nick jonka luona asuimme viikon). Ja huh huh kaveri kyllä tunsi oman kotikaupunkinsa. Saavuimme aamulla juna-asemalle jossa turistioppaamme oli meitä vastassa. Ryhmä oli iso, yli 40 vaihtaria. Koska Serranon perhe (espanjalaiset ja portugalilaiset) täytti yli puolet ryhmästä, oli käveleminen hidasta eikä Nickin selostukseen aina tosin jaksanut kiinnittää huomiota.




Kaupungissa yhdistyi kyllä hienosti moderni länsimaalainen elämäntapa sekä vanha historiallinen hollanti. Kaupunki on paikallisten keskuudessa tunnettu hyvästä ja iloisesta elämänlaadusta. Maastricht on myös tunnettu lukuisista kulttuuritapahtumistaan ja sitä pidetään shoppailumahdollisuuksiensa vuoksi pikku-milanona. Iltapäivällä piti saada tauko espanjalaisesta Armadasta joten lähdimme Ainon ja Veronican kanssa kiertelemään keskustaa omin päin.







Eräs meidän lemppari oli vanha kirkko jonka sisään on nykyään perustettu kirjakauppa. Maastrichtissä on muutenkin paljon kirkkoja ja moni niistä ei enää toimi kirkkona vaan ovat jotakin aivan muuta esim. yökerhoja, asuinhuoneistoja tai toimistotiloja.


Ainon lempikirja: 3D pienoismalleilla varustettu laukkukirja






Alex ja kuollut kirahvi patsas







Kaupunki on kaunis yöaikaan myös



t. Ville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti