keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Informaatiopaketti: kampus, kurssit ja harrastusmahdollisuudet

Tässä tekstissä käsittelemme kampuksen, valitsemamme kurssit ja harrastusmahdollisuudet. Käytämme "arvioinnissa" plussia ja miinuksia selostamisen ohella. Tämä teksti on suunnattu erityisesti Eindhovenista kiinnostuneille vaihtoonlähtijöille.

Kampus

Eindhoven University of Technologyn (Tue) kampus on hieno ja hyvin eurooppalainen yliopistoalue. Vaikka yliopistossa on samanverran opiskelijoita kuin LUTissa (Lappeenranta University of Technology) kampus on suurempi ja paljon vilkkaampi. Tällä hetkellä kampusalueella on käynnissä remontti - uusia rakennuksia rakennetaan ja piha-alueita siistitään. Myös Tue tavoittelee kampusalueestaan vihreämpää. Veronica kertoi että Aallon yhtenä esikuvana pidetään tätä Tue:n kampusta.
Yliopiston kirjastorakennus Metaforum
Yliopiston päärakennus

Auditorium
Kampuksen viereinen keilamonumentti



Kampuksen plussat ja miinukset:

+ kansainvälisen oloinen
+ eläväinen (useita eri tiedekuntia)
+ paljon pyöräparkkeja

- ruokaloiden lounastarjonta
- pitkät välimatkat luentojen välillä (toisinaan eri rakennuksissa)


Kurssit & Opiskeluilmapiiri

Uskomatonta mutta totta, olemme jo pari viikkoa suhailleet ympäri kampusta kuin vanhat tekijät luentojen perässä. Eteen on tullut mielenkiintoisia sekä vähemmän mielenkiintoisia kursseja. Jokaisella kurssilla on jonkinlainen harkkatyö, jonka painoarvo on todella suuri, etenkin Lappeenrannan kursseihin verrattuna (45-55% kokonaisarvosanasta). Jokaisesta kurssista pitää saada vähintään 5.5 arvosana (asteikolla 1-9). Kurssit on 5-6 noppaa, mikä näkyy kyllä myös työmäärässä. Yleisesti opiskeluilmapiiri hollantilaisten keskuudessa vaikuttaa erittäin motivoituneelta ja kunnianhimoiselta. 

Myös opiskelijoiden osallistuminen luennoilla on hyvin aktiivista. Professori kysyy paljon ja häntä saa ja uskalletaan haastaa ja kyseenalaistaa. Läsnäolo luennoilla on vapaaehtoista, mutta erittäin suotavaa sillä professorit olettavat kaikkien käyvän luennoilla (ja niillä myös käydään). Myöhästyminen on paheksuttavaa, joten parempi odottaa taukoon, kuin tulla 5min myöhässä. Kukaan ei myöskään lähde luennolta kesken pois (luentosalit ovat niin ahtaita ettei pystyisikään). Vaikka varsinaisia kotiläksyjä ei olekaan, niin usein professorit olettavat että joka kerralla annetut eri 2-3 artikkelia luetaan ja sisäistetään ennen seuraavia luentoja, sillä niistä keskustellaan yhdessä luennoilla.

Marketing & Innovation vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta ja hauskalta kurssilta. Nimensä mukaisesti se on pääasiassa markkinointia, mutta erilaisesta näkökulmasta kuin mihin tutan markkinoinnin peruskurssilla on totuttu (Ainon mielestä kauppatieteiden näkökulma). Luentoja pitävä professori on hyvin karismaattinen markkinointimies ja häntä kuuntelee mielellään. Kurssiin kuuluu harjoitustyö 4 hengen ryhmissä ja casea aletaan vääntää sitten ensiviikolla. Opetusmateriaali on monipuolista: artikkeleita ja videoita, eikä mitään kurssikirjaa. Lisäksi aineistossa on vain yksi artikkeli Kotlerilta(!!!!!! ).

+ hyvä, innostava proffa
+ tuore kurssimateriaali
+ erilainen näkökulma markkinointiin

vielä ei miinuksia (katsotaan tentin jälkeen)

Management of Product Development onkin sitten innovaatiokurssien aatelia. Kurssilla opetetaan innovaatioprosessia ja sitä kuinka uutta ideaa lähdetään työstämään kohti lopullista markkinoille lanseerattavaa tuotetta. Myös tällä kurssilla professori on hyvin innostava luennoitsija joka saa opiskelijat helposti kuuntelemaan. Kurssin harjoitustyönä on tarkoitus yksinkertaisesti tehdä ideasta tuote. Vaikuttaa yhdeltä hyödyllisimmistä kursseita.

+ hyvä, innostava nuori proffa
+ harjoitustyö: pitää keksiä uusi lanseerattava innovaatio

vielä ei miinuksia (katsotaan tentin jälkeen)

Philosophy of Management Science. Ettei tulevilta innovaattoreilta täysin katoaisi kosketus perus tieteentekemiseen ja tutkimukseen, täytyy totta kai yliopistolta löytyä yksi tieteen filosofiaa käsittelevä kurssi. Kurssin teoriat ovat melko hankalia, etenkin asiaan vihkiytymättömälle ja luennoitsija on hyvin vaativa, mutta ainakin englanninkielen taito harjaantuu natiivia englantia puhuvaa luennoitsijaa kuunnellessa.

+ natiivia englantia puhuva proffa
- vaikeaselkoinen kurssi
- vaikeaselkoinen opettaja (hankala aihe, natiivi sanasto)
- ei kovin mielenkiintoinen

System Dynamics on hyvin samankaltainen kurssi kuin Lappeenrannassa, mutta kurssi itsessään on eräs mielenkiintoisimmista. Kurssilla käsitellään erilaisia ajattelutapoja prosessien ja ennen kaikkea tapahtumien ymmärtämiseen. Päämääränä kurssilla on pystyä mallintamaan ja ennustamaan tapahtumia.  Kurssin harjoitustyössä on tarkoitus mallintaa jokin liiketoiminnan prosessi. Kurssi antaa loistavia tapoja ajatella asoiden kokonaiskuvaa.

+ kenties hyödyllisin kurssi
- vaikuttaa hankalalta ja työläältä kurssilta

Harrastukset

Kävin tiistai-iltana opiskelijoiden tanssikillan Footloosen workshopissa. Koko syksyn tanssikurssi maksaa 30€ / yksi kurssi (15 tuntia) ja seuraavat kurssit 20€/kpl. Tämän lisäksi pitää maksaa jäsenmaksua 30€. Harjoitustunnit joilla olin olivat hyviä ja harkitsenkin Footlooseen liittymistä. Tiistaina tarjolla oli mm. hiphopia, modernia jazzia, steppausta, vakiotansseja ja salsaa. Yllättävintä oli että joka workshopissa puolet tanssijoista oli miehiä (!!!). En olisi ikinä uskonut että teknillisessä yliopistossa löytyy salin täydeltä miestanssijoita salsatunnille.....
 t.Aino
Ainoa kuva illalta, menossa parasta aikaa salsa
Kampuksella sijaitsee myös Sportcenter, joka tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin liikunta-aktiviteetteihin. Sieltä löytyy peruskuntosalin lisäksi kaikennäköistä ryhmäliikuntaa bodypumpista zumbaan tai spinningiin. Eli aika huhtarimeininkiä. Näiden lisäksi siellä järjestetään erilaisia kursseja myös vähän vähemmän tunnetuista lajeista kuten sukelluksesta ja vesipallosta. Jäsenyys sportcenteriin maksaa 80e lukuvuosi ja yksi lukukausi (semester) maksaa 55e. Tällä hinnalla pääsee sitten liikkumaan niin paljon kuin jaksaa. Erikoiskurssit maksaa tietysti lisää. Sportcenteristä voi myös varata kenttävuoroja esim. futsalia, squashia tai tennistä varten. Varauksesta ei peritä ekstraa. Squashista tai tenniksestä kiinnostuneet voivat varata välineitä 1-2e hintaan, mutta Eindhovenissa on myös urheilukauppa Decathlon, josta saa esim squash mailan 9 eurolla.

Ollaan käyty myös vaihtarijengillä pelaamassa fudista paikallisessa puistossa, jossa on maalikehikot valmiina. Se on hauska tapa kuntoilla ja viettää aikaa kavereiden kanssa. Myös naispuoliset vaihtarit ovat osallistuneet näihin peleihin, tosin vain kentänlaidalta seuraamalla. 


t. Aino ja Ville

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti